Presentatie Rob Bruntink

Presentatie Rob Bruntink

Tijdens de week van de palliatieve zorg op 14 oktober sprak Rob Bruntink op het symposium in De Bonte Wever.
Hier kunt u de presentatie op uw gemak teruglezen.

Presentatie bekijken


Hospice groeit flink

Het hospice is flink gegroeid en het aantal bedden is door de nieuwbouw vorig jaar verdubbeld. Bij die ontwikkeling komen ook toenemende werkzaamheden op het gebied van financiën, personeel, beleidsontwikkeling, kwaliteitskaders en overleg met gemeentelijke, provinciale en landelijke instanties. Taken die voor de coördinatoren die zich vooral moeten concentreren op de dagelijkse leiding van het hospice, te veel zijn om “erbij” te doen. Het bestuur heeft daarom – toen eind december een van de coördinatoren een baan aanvaardde – besloten om naast een nieuwe coördinator ook een directeur te benoemen.

We zijn blij dat we met Mieke Damsma een zeer ervaren directeur hebben gevonden. Ze is per 1 maart al begonnen. Mieke heeft verschillende functies bekleedt in het openbaar bestuur op gemeentelijk niveau en in het hoger onderwijs, is zoals ze zelf zegt een verbinder en combineert in haar werk “hoofd, hart en handelen.” Als laatste was ze burgemeester van de gemeente Midden- Drenthe. Ze wil heel graag kennismaken met alle betrokkenen bij het hospice. Ze gaat jullie zo snel mogelijk ook persoonlijk ontmoeten.

Verder is het ook gelukt om een tweede coördinator te vinden! En ook daar zijn we heel blij mee. Gina Meursing zal per 1 april in het hospice beginnen.Gina is een zeer ervaren verpleegkundige, werkzaam tot nu toe in het WZA en als verpleegkundige voor Icare in de nachtzorg bij palliatief terminale patiënten.

We vinden het als bestuur fijn dat we de procedures zo snel rond hebben kunnen krijgen. De continuïteit van de zorg aan onze gasten en hun naasten is daarmee geborgd. Met Ricarda, Jan en Crista, Mieke en Gina hebben we een fantastisch team om het hospice intern, maar zeker ook naar buiten toe, verder vorm te geven en er te zijn voor onze gasten.


Opening Hospice Het Alteveer

Hier kun u een korte impressie bekijken van de opening van het hospice.