Zorg

Net als thuis…

Alle zorg die de gast nodig heeft, is in ons hospice aanwezig. Vrijwilligers nemen de mantelzorg voor hun rekening, de huisarts verleent de medische zorg en Thuiszorg Icare biedt professionele verpleging en verzorging. De gast vindt een luisterend oor bij de vrijwilligers, de verzorgenden en de coördinatoren van het hospice.

Als het levenseinde nadert neemt vaak de behoefte toe aan gesprekken met geestelijk verzorgers of professionele psychosociale hulp. Zo nodig overlegt de coördinator met de gast over de inschakeling van aanvullende hulpverlening.


Een bijna-thuis-huis…
Het gebouw is eigendom van de Stichting Hospice Noord- en Midden-Drenthe en wordt door deze stichting geëxploiteerd. Ook zorgt deze stichting voor het verstrekken van maaltijden en dranken aan de gasten en mogelijk de betrokken familie.

Ons hospice heeft zes gastenkamers; iedere gast heeft een zit-slaapkamer met eigen sanitair en een eigen terras., De kamer is gemeubileerd, maar er is volop ruimte om de kamer naar eigen wens in te richten en aan te kleden. Op de kamer is internet, tv, radio en telefoon aanwezig en bovendien is er een pantry met koelkast en gelegenheid om zelf koffie of thee te maken.

De huiskamer, familiekamer en keuken kunnen door iedereen gebruikt worden. Speciale bezoektijden heeft het hospice niet. Net als thuis bepaalt de gast zelf wie er op bezoek komt en wanneer. Familie en vrienden kunnen in het hospice blijven slapen, bij de gast op de kamer of in een logeerkamer. Met gebruik van een koppelbed kan eventueel van een eenpersoons- een tweepersoonsbed gemaakt worden. In overleg zijn kleine huisdieren welkom.

Voor wie in alle rust wil ontspannen, lezen of mediteren is een stiltekamer beschikbaar, een ruimte om even uit de dagelijkse stroom van bezigheden te stappen en stil te worden.
Ook aan kinderen is gedacht, voor hen is er een aparte kamer met tv en spelmogelijkheden.

Voor het plaatsen van een waardering over Hospice Het Alteveer in Assen klikt u op het logo van Zorgkaart Nederland